Lyhyesti

Masinova Oy on kehittänyt desktop-kokoista Mamba-robottia kuuden vuoden ajan. Robotilla on kaksi globaalia patenttia, ylivertainen suorituskyky ja se mahdollistaa tuotannon joustavan suunnittelun, pienempien tuotantotilojen käytön sekä merkittävän energiatehokkuuden.

Mamba pystyy työskentelemään 100-200% nykyisiä robotteja nopeammin. Vesi- ja pölytiiviytensä ansiosta se sopii tuotantoon niin lääke- ja elektroniikkateollisuudessa kuin jätehuollossakin.

Teollisuusautomaatiomarkkinan koko on USD 200mrd, josta robottiliiketoiminnan osuus on noin USD 42mrd. Vuosittainen kasvu (CAGR) on 15%. Joka vuosi valmistetaan yli 600.000 robottia, joista noin 10-20% ovat Mamban tyyppisiä robotteja. Tällä hetkellä Aasia johtaa maantieteellisesti robotiikan käyttöönottoa, mutta EU:ssa ja USA:ssa ennustetaan olevan nopein kasvu tulevina vuosina.

Robottimarkkinaa ajavat samanaikaisesti sekä kasvaneet henkilöstökulut, että robottien yksikköhintojen merkittävä lasku. Tämän vuoksi aiemmin vain suuryritysten käytössä olleet ratkaisut laajenevat nopeasti myös pienten ja keskisuurten yritysten käyttöön. Houkuttelevimpia sovelluskohteita ovat elektroniikka- ja lääketeollisuus, life science sekä kiertotalous.

Mamba sopii erinomaisesti kokoonpanotyöhön, työstövaiheisiin, laserleikkaukseen tai nopeutta ja tarkkuutta vaativiin lajittelutehtäviin.

Mambasta on olemassa 3D-tulostettu puolitoiminnallinen versio sekä täydelliset komponenttipiirustukset. Niiden avulla toiminnallinen robotti voidaan rakentaa 2-4 kuukaudessa.

Mamba-robotin valmistuksen suuremmissa sarjoissa arvioidaan maksavan noin 15.000 euroa kappaleelta ja sen myyntihinta automaatiorakentajille olisi noin 35.000 euroa kappaleelta.


Rahoituskierros

Robotin kaupallistamista varten on vuonna 2023 perustettu Masinova Oy, joka hakee nyt 200.000 euron siemenvaiheen rahoitusta 1,1 miljoonan euron pre-money valuaatiolla. Masinovan toimintaa ovat tähän saakka rakentaneet sen osakkaat. Ulkopuolista velkaa tai lainaa ei ole. Rahoituksen lisäksi haetaan tukia Business Finlandilta ja ELY-keskukselta.

Rahoituksella:

  1. Rakennetaan ensimmäinen toiminallinen robotti ja ohjelmisto kaupallista esittelyä varten
  2. Testataan robotin toimivuus valitussa tuotantoympäristössä
  3. Markkinoidaan robottia kansainvälisesti ja luodaan ensimmäiset sopimukset alihankkijoiden ja automaatiovalmistajien kanssa.
  4. Valmistellaan rahoituskierrosta liiketoiminnan skaalautumista varten.

Robotin valmistuslisenssistä ovat kiinnostuneet useat kansainväliset robottivalmistajat, jotka kuitenkin haluavat ensin validoida robotin toimivuuden. Alustavia sitoumuksia kasvurahoituksen osalta on saatu teollisuuteen sijoittavilta pääomarahastoilta.

Omistajat ovat päättäneet tämän annin muodossa hankkia siemenvaiheen rahoituksen toimialaa ja sen tulevaisuutta ymmärtäviltä yksityissijoittajilta.

 

Kilpailuetu

Mamba robotin kilpailuedut (10x) ovat:

  1. Suorituskyky. Nopein Scara-tyyppinen robotti (3x)
  2. Energiansäästö ja tilatehokkuus. Vaatii vain 1/3 tilan nykyisiin robotteihin verrattuna (3x)
  3. Nopea ja helppo käyttöönotto. Toimii nykyisten toiminnanohjausjärjestelmien ja robottien kanssa rinnakkain (2x)
  4. Tuotannon joustavuus modulaarisuuden ansiosta (2x)

Rahoituskierros alkaa 1.6.2023 ja sulkeutuu 31.8.2023 tai kunnes haettava rahoitusmäärä on tullut merkityksi. Minimisijoitus on 20.000 euroa.

 

Ota yhteyttä
Toimitusjohtaja Valtteri Hirvonen ja CFO Pekka Lemettinen kertovat mielellään liiketoiminnasta lisää ja ovat valmiita tapaamaan sijoittajia tulevien viikkojen aikana. Ota yhteyttä, niin järjestetään tapaaminen.

www.masinova.fi

 

Valtteri Hirvonen

valtteri.hirvonen@masinova.fi

+358 40 5399201

Pekka Lemettinen

pekka.lemettinen@masinova.fi

+358 40 5035411